Hulp bij zoeken

Voor het zoeken naar informatie op het kennisplein ziektekostenverzekeringen staan u uitgebreide zoekmogelijkheden ter beschikking.

Zoek op woord
In de zoekvakken kunt u uw zoekterm(en) opgeven. U moet altijd tenminste één zoekterm opgeven. Deze zoekterm moet minimaal drie karakters lang zijn. Het gebruik van hoofdletters of kleine letters maakt geen verschil.  Verder kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheid:

 • Met een sterretje (*) aan het eind of het begin van een woord kunt u op delen van woorden zoeken.
  Voorbeeld: Met farmaco* vindt u ook farmacotherapeutisch, met *onderzoek vindt u ook röntgenonderzoek.

Er staan u verschillende zoekvakken ter beschikking:

 • Met alle woorden: u krijgt als resultaat die documenten waarin alle door u opgegeven woorden staan, zonder dat de woorden per se in die volgorde hoeven te staan.
 • Met de exacte woordcombinatie: u krijgt als resultaat die documenten waarin de woorden in de door u opgegeven volgorde staan.
 • Met een van deze woorden: u krijgt als resultaat die documenten waarin in ieder geval één van de door u opgegeven woorden staat.
 • Zonder de woorden: u krijgt als resultaat die documenten waarin de door u opgegeven zoekterm niet voorkomt.

Verder kunt u aangeven welke zoekmethode u wilt gebruiken:

 • Zoeken in tekst document: de door u opgegeven zoektermen worden gezocht in de tekst van het document.
 • Vergelijkbare betekenis: de door u opgegeven zoektermen worden gezocht in de trefwoorden/labels die aan het document zijn meegegeven. De opgegeven zoekterm komt dan niet letterlijk voor in het document zelf.

Zoek op datum
Hier kunt u aangeven of u informatie zoekt in een bepaalde tijdsperiode. U kunt hierbij kiezen of u zoekt op datum van het document zelf of op de datum van publicatie van het document op het kennisplein (dit staat standaard ingevuld). De te gebruiken datumnotering is: dd-mm-jjjj. U kunt verder kiezen uit de volgende criteria:

 • Tussen: vul daartoe begin- en einddatum van de gewenste periode in.
 • Op: vul alleen de datum van (de publicatie van) het document in.
 • Voor: vul de datum in van waarvóór de datum van (de publicatie van) het document moet zijn gelegen. Deze datum zelf wordt niet meegerekend.
 • Na: vul de datum in van waarna de datum van (de publicatie van) het document moet zijn gelegen. Deze datum zelf wordt niet meegerekend.

Filter op informatie
Hier kunt u aangeven welke informatie u zoekt. Standaard staat alle informatie ingevuld.

Filter op thema
Hier kunt u aangeven binnen welk thema u zoekt. Standaard staat alle thema’s ingevuld.

Filter op bron
Hier kunt u de bron van de informatie aangeven. Standaard staat ‘alle’ ingevuld.

Tip

Zoekt u een door de Geschillencommissie Zorgverzekeringen gepubliceerd bindend advies? Selecteer dan bij 'Filter op bron' de optie: Geschillencommissie Zorgverzekeringen (SKGZ).

Sorteervolgorde
Hiermee kunt u aangeven hoe u de zoekresultaten gesorteerd wilt hebben.

 • Document datum: zet het meest recente document die voldoet aan de door u opgegeven zoekcriteria bovenaan op basis van de datum van het document.
 • Publicatiedatum:  zet het meest recente document die voldoet aan de door u opgegeven zoekcriteria bovenaan op basis van de datum van de publicatie op het Kennisplein.
 • Alfabet: zet de documenten op titel in alfabetische volgorde (A-Z).
 • Bron: zet de informatie op bron in alfabetische volgorde (A-Z).

Verfijnen
Levert uw zoekopdracht te veel zoekresultaten op, dan kunt u binnen het zoekresultaat verder zoeken. Klik hiervoor in het scherm met zoekresultaten op de knop 'aanpassen'.

Geen of niet het juiste zoekresultaat
Heeft uw zoekopdracht binnen één of meerdere categorieën geen zoekresultaat of niet het juiste zoekresultaat opgeleverd? Zoek dan opnieuw, maar met een ander trefwoord. Enkele suggesties daarbij zijn:

 • Kijk of u in de zoekresultaten een geschikte zoekterm kunt vinden, waarmee u verder kunt zoeken.
 • Bij het zoeken naar verzekeringsvoorwaarden kunt u ook kiezen voor de naam van de betreffende ziektekostenverzekering of ziektekostenverzekeraar.
 • U zou ook kunnen zoeken op aandoening/ziekte of behandelmethode.
 • Een andere zoekingang kan zijn door aansluiting te zoeken bij terminologie van de regelgeving.
 • Ook zou gekozen kunnen worden om te zoeken op de naam van de organisatie of medische beroepsgroep die een (behandel)richtlijn of protocol  heeft uitgegeven.

Links naar andere websites
Het kan zijn dat de informatie die u zoekt (nog) niet is opgenomen in het Kennisplein Ziektekostenverzekeringen. In de linkendatabase vindt u een overzicht van andere websites waar u mogelijk de gezochte informatie wel kunt vinden.

Browser
Kennisplein ziektekostenverzekeringen kunt u het best bekijken met Internet Explorer versie 8 en Mozilla Firefox. 

Beeldschermresolutie
Kennisplein ziektekostenverzekeringen is geoptimaliseerd voor een beeldschermresolutie van 1024*768. Dit is de meeste voorkomende schermresolutie.

Adobe Reader
Voor het lezen van een belangrijk deel van de informatie op het kennisplein ziektekostenverzekeringen heeft u de gratis Adobe Reader nodig. Klik hier om de laatste versie te downloaden.